FelnőttIfiÉv felfedezőjeSerdülőkU13
2017Szabó RichárdSzávai Norbert Balgh LeventeGulyás Norbert
2016Szabó TamásSzűcs BenceSzabó Bence Angyal LászlóKelemen László
2015 Boros Zsolt Varga Balázs Szabó Richárd Nagy Domonkos 
2014 Juhász Tamás Varga Zsolt Varga Bálint Kovács Máté 
2013Kárteszi TamásKovács PéterHerédi János  
2012Molnár GáborLendvai DávidSzabó Tamás  
2011Szöllősi Zoltán

Pászti Balázs,

Kocsi Gábor

 Kovács TamásVígh Dávid
2010Boros ZsoltMolnár TamásMolnár István  
2009Palla ZoltánFöldi Gábor Molnár István 
2008Romanek JánosMolnár Gábor 

Duka Sándor,

Szabó Tamás

Herédi János
2007Földi György

Dezső Máté,

Gór Viktor

 Debreczeni Erik 
2006Farkas IstvánGarancz Attila Gór Viktor 

 

A  hónap Játékosai (Április)

Felnőtt: Molnár István
Ifi: Lendvai Dávid

A KID FC hónapról hónapra megválasztja a hónap labdarúgóit, engem ért az a megtiszteltetés, hogy interjút készíthetek a legjobbnak választott játékosokkal. Íme, most következzék a második felvonás. Két kiváló fiúval beszélgethettem, Molnár Istvánnal és Lendvai Dáviddal. Molnár István- Rá emlékeztem a Sportbálról, hiszen a tavaly mutatott teljesítménye alapján az Év felfedezettje kitüntető díjat vehette át, úgy, hogy előtte még senki nem kapta meg ezt a címet.

Mondta, hogy jól emlékszem. „ Azt hiszem, azért lettem én most a hónap játékosa, mert jelentősen feljavult a formám az év első felében mutatotthoz képest. Márciusban nem ment, de most végre jöttek a gólok. Télen kisebb sérüléssel bajlódtam, a bokám nem volt rendben, ezt teremben szereztem. Áprilisban végre magamra találtam és öt gólt is „ találtam „. Jobb középpályás poszton játszom, 10 évesen kezdtem focizni, igen volt kisebb megszakítás is benne. Most 18 éves vagyok, és nem játszom az ifiben, csak a felnőtt csapatban. Itt van rám szükség, igaz az elején nem volt könnyű. Itt egészen más a légkör. Az ifiben mi voltunk a húzójátékosok, de itt nekünk mondták meg az idősebbek, hogy mit kell csinálnunk. Már megszoktam és elmondhatom, hogy remek a csapatlégkör! A közelmúltban 11:0-ra győztünk az ellenfelünk ellen, csodálatos érzés volt, igaz az elején nem ment annyira. Szépen játszottunk és én is lőttem két gólt. Eleinte furcsa volt, hogy nem az ifiben játszom, de már nem fáj a szívem érte. Sokat lehet tanulni az idősebbektől, nagyon rutinosak! Jövőre érettségizem, az Újszászi gimiben tanulok, de még nem tudom hova megyek tovább pontosan, de valamit a testneveléssel szeretnék kezdeni. Igen, van legemlékezetesebb gólom, két évvel ezelőtt lőttem ifistaként Újhartyánban, 30 méterről. Ez egy szép kapásgól volt. A magyar bajnokságot nem szeretem, nem igazán nézem az NB I-es meccseket sem. Nem tartom elég színvonalasnak sajnos. A kedvencem nekem is a Barcelona, és persze Messi, régóta nekik szurkolok. Magyar kedvencem most nincsen, régen nagyon szerettem Tőzsér Danit a Fradiban. Kicsit más most a mentalitása a fiatalabbaknak, mint amilyen nekünk volt. Én is a kispadon kezdtem a felnőttben, maximum fél órát kaphattam, de ennek is nagyon örültem. Sokat kell tenni azért egy fiatal ifi korú játékosnak, aki már a felnőttben játszik, hogy alap csapattag lehessen. Szerencsére még komolyabb sérülésem nem volt. Az ifistáink is magukra találtak végre, teljesen új a csapat, mert 5-6 játékos jött fel a felnőttbe. Nagy szerepe van a sikereinkben Rieger Armin edzőnek is, aki szigorú ugyan, de el tud lazulni, de nem olyan ember aki csakis az eredményre hajt. Az sem utolsó szempont, hogy képes bennünket fanatizálni, ha kell! Igaz, hogy fürgébbek vagyunk és ruganyosabbak, mint az idősebbek, de a pályán nincs nagy különbség, nagyon hajtanak az „ öregek „ is. Boros Zsolti meg kifejezetten jól tud futni! A fürgeségüket és robbanékonyságukat képesek a rutinjukkal pótolni. „


Lendvai Dávid

Az ifik között lett ő a hónap játékosa és szerényen csak annyit mondott, hogy fogalma sincs, hogy miért pont ő, de talán azért, mert önmagához képest jó volt a múlt hónapban. „ Ötödikes koromban, 12 évesen kezdtem el focizni. Fél évre igaz, hogy abbahagytam hatodikban, mert akkor nem nagyon volt kedvem hozzá. Középhátvéd vagyok, nem igazán szoktam gólt szerezni, hiszen nem is ez az én feladatom. Tavaly volt egy komolyabb sérülésem, megnyúlt a bokaszalagom, de azóta szerencsére ez nem jött elő. Rieger Ármin szerintem is remek edző, mert nagyon egyben tartja a csapatot. Szolnokon, a Gépipariban tanulok, informatika tagozaton, de még nem tudom, hova megyek továbbtanulni, szeretem ezt az iskolát, de kicsit lusta vagyok. Hetente háromszor edzek. Én is Barcelona szurkoló vagyok, kedvencem Messi. Hát, a magyar focit azt én sem szeretem annyira! A csapatunk már sokkal jobban össze van szokva, mint az elején, először sok kudarc ért bennünket, de már jól megy! Nagyon elégedett vagyok, még a második hely is meg lehet. Nálunk Herédi János a leggólerősebb játékos, remekül lövöldöz! Üzenem, hogy meg kell nyernünk az utolsó meccset és akkor ezüst érmesek lehetünk! „

(forrás: www.miabonyunk.hu LŐVE)
A  hónap Játékosai (Március)

Az Abonyi KID FC játékosai közül az új elgondolás szerint havonta megválasztja a csapat és a vezetés a „ Hónap Játékosát „. Most megtörtént az első kiválasztás és ennek megfelelően a felnőtt játékosok közül Debreczeni Erik, az ifisták közül pedig Molnár Tamás lett a legjobb. Velük készítettem villáminterjút. A későbbiekben a többi Hónap Játékosát is bemutatom Önöknek. Debreczeni Erik lapunknak elmondta, hogy talán azért lett a Hónap Játékosa, mert minden meccsen odatette magát. A fiatal labdarúgó még emlékszik arra, hogy hogyan is kezdte. Három éves korában, 17 évvel ezelőtt, a Strand melletti füves területen kezdődött a történet. Akkor alakult a KID FC, először csak összesen hárman jártak Vígh Zoli „ bácsi „ edzéseire. Akkor még azt sem tudták, hogy mi az a kapu…. Azóta nagyot változott a világ és sokan vannak, sőt az egykori gyerekekből mára felnőtt játékosok lettek. Erik már nem tudná elképzelni az életét foci nélkül.

„ Jól megvagyunk a csapattal, ez egy igazi közösség. Azt üzenem a fiataloknak, hogy soha nem szabad feladni, én sem adom fel, még akkor sem, ha nagyon vesztésre állunk. Érdemes kitartani a foci mellett, még ha soknak is tűnik a suli mellett, sok igazi barátot szerezhetünk, igazi közösségben vagyunk, sőt a foci a csajok terén sem utolsó….. Négy éve játszom a felnőtt csapatban, nagyon jó a társaság a pályán, előtte és utána is.

Nagy a csapategység, csak abonyi saját játékosaink vannak. Nem egy szedett- vedett összevásárolt társaság. Kedvenc csapatom a Reál Madrid, kiskorom óra gyűjtök mindenféle relikviákat is. Kedvenc játékosom Christiano Ronaldo. Én most középpályás poszton játszom, de szinte mindenhol kipróbáltam már magam, sőt kapus is voltam már. Serdülő meccsen hátvédként is játszottam. Szezon elején még az ifiben kezdtem, de már csak a felnőttben játszom. Én nem igazán kedvelem a magyar focit, van két- három csapat, ami elviselhető. Nem is nézem ezeket a meccseket, csak a rangadókat. Jó csapat a Debrecen, a Győr és a Videoton jelenleg. Még egy harmadosztályú angol bajnoki meccs is jobb, mint a magyar legfelsőbb osztályé. Sajnos hazai meccseken még közönség sincs, üresek a stadionok, kevés a szurkoló. Még Győrben is csak 3-4 ezer ember kíváncsi a csapat játékára.

A Szolnoki Főiskolán tanulok, Gazdálkodás szakon nappalin, illetve Pénzügyi szakon levelezőn. Jól megy, az utolsó átlagom 4,3 volt. Szerencsére szinte minden edzésen részt tudok venni, igaz, van, hogy egyet- egyet a zárthelyik vagy vizsgák miatt ki kell hagynom. Hát, tényleg nem tudnám elképzelni az életemet foci nélkül. Volt olyan, hogy egy- két hónapot kihagytam, de nem bírtam ki és igaz, hogy akkor nem vettem részt az alapozáson, de később bepótoltam mindent, hogy újra játszhassak. Jelenleg bajnokságunkban a KID FC-vel az ötödik helyen állunk, de nem vagyunk nagyon lemaradva az élbolytól. A csapat összetételére az a jellemző, hogy van néhány idősebb rutinos játékos, mintegy öten, de mellettük a fiatalok is nagyon kellenek. Összeszoktunk szerencsére, a felnőttek nagyon toleránsak, igaz, hogy az elején furcsán néztek ránk és távolságtartóak voltak. Ma már más a helyzet, heti négyszer is találkozunk egymással. Ha elvégzem az iskolát, mindenképpen Magyarországon szeretnék maradni és dolgozni a család miatt. Budapestet nem igazán szeretem, ha lehet, akkor inkább egy vidéki nagyobb városban laknék és dolgoznék.” –mondta el lapunknak Debreczeni Erik

Az U19-es korcsoportban Molnár Tamás lett a Hónap Játékosa, beceneve Mamel.

„ Szerintem azért lettem én, mert rúgtam egy igazán fontos gólt péteri Ellen, amivel megnyertük a mérkőzést, így lett 3:2 nekünk. Ez egy szép szabadrúgás gól volt. Összesen hat gólt szereztem eddig a bajnokságban. Ötödik éve focizom, más sport nem volt az életemben, az Újszászi Gimiben tanulok. Az ifik szereplése sajnos idén nem a legfényesebb, mert a legjobbak a felnőtt csapatban kaptak szerepet. A szezon kezdetén voltak gondok, mert nem voltunk összeszokva, nem voltunk formában, de már sokkal jobban megy minden. Sok fiatal érkezett, csupán 2-3 meghatározó „ idősebb „ játékosunk van. A bajnokságban jelenleg a harmadik helyen állunk. Szinte minden edzésen ott vagyok és a felnőttekére is járok néha.

Szerencsére nem vagyok sérülékeny, igaz volt, hogy egy- két meccset azért ki kellett hagynom. Igen, vannak legemlékezetesebb góljaim, soha nem felejtem el, amikor kt évvel ezelőtt Tápiógyörgye ellen sikerült egy felső kapufásat betalálnom, de Ócsa ellen is volt ilyen. A Barcelona a kedvenc csapatom. Tudom, hogy most kiestek a kupából, az ideg megevett, hiszen nekik szurkolok, mióta az eszemet tudom. Kedvencem Messi, minden megoldása fantasztikus, de szeretem Xavit és Iniestát is, na meg Puyolt is.

Gyakorlatilag én minden poszton játszottam már, csak kapus nem voltam. Most védekező középpályás vagyok. Sajnos korábban kellett volna elkezdenem a labdarúgást, úgy érzem… A magyar foci fejlődik ugyan, de nem az igazi, nagyon ritkán nézem. Ha választani kell, hogy melyik a kedvenc csapatom, akkor az a Fradi. Én vagyok a csapatkapitány jelenleg, tavaly megnyertük a bajnokságunkat, most a harmadikok vagyunk, mert elrontottuk az elejét. Sajnos feladtunk pár meccset, az a baj, ha vezet az ellenfél, előfordul, hogy összeroppan a csapat. Nem jellemző, hogy a bírók Abony ellen fújjanak, de ha sok a szöveg, akkor kihúzzuk a gyufát és előfordul ez is. Nekem nem volt még piros lapom soha, csak két sárgám van. Az iskola után szeretnék rendőr lenni, de tudom, hogy nagyon nehéz ma már oda bekerülni. Azt üzenem a fiatal labdarúgóknak, hogy soha nem szabad feladni, mindig van esély, még akkor is, ha hátrányban vagyunk..”- mondta el lapunknak Molnár Tamás


Forrás (Lőrinczy Veronika - www.miabonyunk.hu)